Касапницата в столичния автобус 83 снощи е започнала, след като пътници направили забележка на двама младежи да не се возят с крака върху седалките. Това разказа пасажерка пред БТВ, като поясни, че проблемът е станал още на „Константин Величков”.

Двамата младежи седели най-отзад с крака на седалките и когато им била направена забележка, започнал конфликтът, казва очевидката. Един от тийнейджърите извадил нож и тръгнал между седалките, да заплашва другите пътници.

Възрастният мъж, който се е опитал да го спре, е бил наръган. Боят се е разразил на спирка в жк "Надежда"-1. Според първоначална информация синът на ранения мъж е дошъл с бухалка, да защити баща си.

Свидетелката разказва пред БТВ, че полицията е пристигнала бързо, докато линейката се е забавила. Всички пътници в автобуса, сред тях и деца, са били много изплашени. "Целият автобус изглеждаше като похитен", казва жената.

59-годишният мъж, пострадал при инцидента, е приет за лечение във Военно-медицинска академия. Медицинските специалисти са установили при прегледа две наранявания. Едното, което е повърхностно, е в лявата област на гръдния кош – на границата между гръдния кош и корема, съобщиха от ВМА.

По-сериозна е травмата на лявото бедро, вследствие на която пострадалият е получил голяма кръвозагуба, много близка до масивната. Компенсиран е, почти е излязъл от шока.

Чувства се добре, помни всичко, съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. Николай Петров. Пострадалият ще остане за наблюдение във ВМА-София още няколко дни.

19-годишният е задържан в МВР, а от мястото са иззети нож и бухалка.