Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН - Българският президент пристига утре в Берлин за участие във форум на германската фондация “Семейни предприятия”.

Събитието се провежда в най-луксозния хотел “Адлон Кемпински” край Бранденбургската врата.

По програма държавният ни глава ще говори в петък от 11,45 ч веднага след канцлерката Ангела Меркел. Неговата тема е “България в Югоизточна Европа: Икономически и геополитически предизвикателства и перспективи.”

В поканата на организаторите се посочва: “Геополитически конфликти застрашават търговията, енергийното снабдяване и благоденствието ни. Няма затихване и при еврокризата и това е повод за несигурност сред германските семейни фирми. Но както добре се казва: където има опасност, се взимат и спасителни мерки. Икономиките на Индия и Китай с големите си пазари са стабилизиращ елемент в глобалната икономика. Но и по-близо до нас източноевропейските държави, които са членки на ЕС, бележат голям напредък, като създават атрактивни условия за инвестиции. Това е шанс и за германската икономика, ако жалоните се заложат правилно. За Деня на германските семейни предприятия са поканени известни политици и експерти от сферата на дипломацията и икономиката, които ще отговарят на всички ваши въпроси.”

Лична среща на Росен Плевнелиев с канцлерката Ангела Мелкел по програма не е предвидена, но неформална в рамките на форума е възможна.

Програмана на Росен Плевнелиев започва утре вечер. Той ще говори от 20 ч в посолството ни по повод 10 години от подписването на договора за присъединяването ни към Европейския съюз. 

Събитието е организирано от посланика ни в германсксата столица Ради Найденов и от Германо-българския форум. Очаква се да присъстват германски политици и депутати, приятели на страната ни и много българи.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.