СДВР е привикало няколко младежи, които участваха във втората окупация на Ректората на Софийския университет през януари.

Това съобщи сайтът dnevnik.bg, позовавайки се на публикации на студентите в профилите им в социалните мрежи. Става въпрос за Манол Глишев и Анна-Мария Димитрова. Двамата получили обаждане от жена, представила се като служител на столичното МВР и ги призовала да се явят в полицията, за да дадат обяснения. Не уточнила защо. Младежите отказали и поискали призовки.

От обясненията на СДВР и на Софийска градска прокуратура пред репортера на сайта не става ясно имало ли е основание за привикването на окупаторите или не. Първоначално от полицията заявили, че проверката им била възложена от държавното обвинение. Оттам пък отрекли да има подобно нещо. От МВР пак посочили, че има подаден сигнал и разпореждане от СГП, а оттам - отново, но вече неофициално, че не са разпореждани никакви последващи действия, касаещи вторите окупатори.

Според Манол Глишев ако има подаден сигнал, то той може би е от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров и хората му многократно призоваваха за категорични полицейски действия не само срещу окупаторите, но и срещу незаконно според тях протестиращите на жълтите павета.