Проектът "Карадере" няма да получи одобрение, защото попада в защитени територии, обяви екоминистърката Искра Михайлова. Така само седмица след като правителството одобри меморандума за подкрепа на инвеститора, сега би отбой. Подобен подход е добре познат от управлението на ГЕРБ. Тогава чрез медиите се тестваха обществените нагласи - хвърля Лошият Дянков някоя бомба и скандализира - и, хоп, веднага минава Добрият Бойко с пожарогасителя.  

Сега 2000, 3000 или 4000 души на площада едва ли са стреснали кабинета "Орешарски", който не трепна дори и когато 50 000 викаха "Оставка" и питаха "Кой?". Но все пак властта още помни какво направи миналото лято.

А и сега идат избори с голям залог, който няма нищо общо с гъстата мъгла, в която са забулени евроинституциите в представите на нашенеца. А и какво им е еврото на едни избори, победителите от които ще се казват Бойко, Сергей, Местан, Волен или Бареков? Спазвайки традицията, накрая ще разберем, че всички всъщност са победили.

Така че в очакване на очакваната и даже сигурна победа не е в интерес на управляващите хората вместо да дремят в офиса, представяйки си морски вълнички, жега и студена бира, да си визуализират приближаващите плажа бетоновози.

Друго си е да обещаваш работа, евтин ток и парно, реиндустриализация, качествено здравеопазване.

После, след изборите, на Карадере пак ще му дойде редът. И властта пак ще каже: "Да дойдат багерите!" А единственото спасение това да не се случи е обозримата перспектива пак скоро да има нови избори. Това вече зависи от всички нас.