Ако обичате да карате велосипед и искате малко да се понатоварите и да премерите сили с професионалисти и аматьори, стягайте се. Утре ще се проведе второто издание на колоездачното състезание "Изкачване на Витоша", организирано от спортен клуб DRAG с подкрепата на Столична община, съобщиха от "Московска 33".

Състезанието предвижда вземането на маршрута от резиденция "Бояна" до хижа "Звездица", като карането ще е само по пътната мрежа. Разстоянието на състезателното трасе е 20 км, а общата денивилация е 1069 метра. Спортната инициатива се реализира в подкрепа на Програма "София – Европейска столица на спорта 2018 г."

Шосейната надпревара е предвидена както за професионални колоездачи и отбори, така и за любители, които могат да се включат с планинските си велосипеди.

Официалният старт на състезанието е в 11:00 часа пред резиденция "Бояна". За участие се изисква предварителна регистрация, както и плащането на такса, която в деня на събитието е 50 лв, каската е задължителна. Наградният фонд е 3000 лева.