Тимът на "Севиля" влезе в историята с четвърта купа в турнира Лига Европа след 3:2 срещу украинския "Днепър" на финала във Варшава. Испанците дублират успеха, а това им се случва за втори път.

Така "Севиля" задмина постиженията на "Интер" (Милано), "Ювентус" и "Ливърпул", с които до този момент имат по три трофея, спечелени в предишния турнир, носещ името Купа на УЕФА.

Рядко на финал падат пет гола в редовното време, четири от които още преди почивката. 

"Днепър" откри резултата още в 7-ата минута, когато Калинич отбеляза за 1:0. На родна земя полякът Гжегош Кричовяк изравни след разбъркване от ъглов удар в 28-ата. Попадението увенча натиск на андалусийците, като висеше на косъм в няколко ситуации преди това. След само още три минути "Севиля" с гол на Карлос Бака.

"Днепър" успя да изравни с попадение на Ротан в 44-ата от пряк свободен удар.

След почивката "Севиля" продължи да диктува събитията на терена. В 74-ата героят на нощта Бака се разписа за втори път и донесе купата на тима си.

Испанците излязоха втори от груповата фаза - след холандския "Фейенорд", а след това отстраниха "Борусия" (Мьонхенгладбах), "Виляреал", "Зенит" (Санкт Петербург) и "Фиорентина". От лятото "Севиля" няма да защитава трофея си във втория по сила турнир, а ще играе в Шампионската лига, което означава, че Испания ще има пет участници.