Бедствено положение бе обявено в община Мездра заради наводнения, съобщи агенция "Фокус", позовавайки се на думите на кмета на общината Николина Кътовска. Наводнени са мазета и приземни етажи в следствие от обилните дъждове, които паднаха във Врачанско през последното денонощие.

Временно е бил затворен международният път Е-79 между Мездра и Враца. Пътят е бил наводнен заради запушен канал. В момента движението е преустановено. Преустановено е и движението на влаковете между Мездра и село Руска Бяла. Според Кътовска обстановката постепенно се нормализира със спирането на валежите.

Прогнозата за времето за седмицата обаче вещае още дъждове и градушки. През следващите дни вятърът ще бъде от запад-северозапад и дневните температури ще се понижат. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но над повечето райони ще преобладава облачно време. Ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, временно усилване на вятъра, локални градушки. По-интензивни и на повече места ще са явленията в сряда, съобщават от БАН.