Драмата около проблемите, които веригата за дюнери "Аладин фуудс" си има с Българската агенция за безопасност на храните продължава.

"Служители на ведомството на Пламен Моллов днес отново нахлуха във фабриката ни за обработка на пилета в град Съединение", съобщиха от компанията, която държи едни от най-популярните заведения за похапване на крак в България.

Според фирмата, чийто собственик е Аладин Харфан това е поредното доказателство за тенденциозно отношение от страна на БАБХ към инвеститора и припомнят, че заводът поднови работа преди едва 5 дни.

"Ако пак решат да взимат проби  за изследване, ще настояваме този път анализът да се извърши паралелно и в независима чужда лаборатория, тъй като имаме сериозни съмнения  и  притеснения,  че  е  възможно  умишлено да  заразят  продуктите  ни  в лабораторията  на  БАБХ",  каза  директорът  „Бизнес  развитие”  на "Аладин фуудс" Биляна Томова.

Според нея това е очеваден опит на г-н Моллов да неутрализира ефекта от публичното обявяване на депозирания от фирмата сигнал за корупция срещу него.

През последните дни между агенцията по храните и Аладин тече зрелищен скандал с корупционни обвинения. Според собственика на веригата от ведомството на Моллов са му поискали месечен рушвет от 10 000 лева, за да не го закачат. Плащането бе определено от него като "такса спокойствие". От БАБХ пък контрираха с разкрития как са открили червеи в месото за дюнерите на фирмата и обясниха, че арабинът с български паспорт сам е търсил вариант как да не го закачат.

Днес стана ясно, че собственикът на веригата за бързо хранене се е срещнал с министъра на земеделието Десислава Танева. 

“На война като на война, няма да се поддадем на натиска, упражняван  върху "Аладин  Фуудс".  Категорично ще продължавам да искам оставката на Моллов, защото за мен той е олицетворение на корупцията”, заяви Харфан, който преди ден намекна, че ще премести производството си в Румъния, ако продължават да го рекетират.