"На маси можем да сядаме, но но не можем да сключваме споразумение".

Така лидерът на БСП Михаил Миков отговори пред бТВ на въпрос дали е възможно ръководството на "Позитано" 20 да седне на една маса с АБВ и да се стигне до споразумение между двете партии за местните избори.

Миков уточни, че е възможно да има диалог с АБВ, но само на принципна основа.

"Не е възможно партия да участва в дясно управление, да отнема права на граждани, да отнема доходи и да иска да правим леви партньорства", аргументира се лидерът на БСП.

Той повтори становището на партията, че на национално ниво споразумение с АБВ няма да има, но е възможно местните структури по места да имат общи действия на местния вот. Миков допълни, че не се е чувал скоро с лидера на АБВ Георги Първанов.

"БСП е по-силна от разприте между един и друг неин деец".

Така червеният водач коментира конфликта, избухнал на последния пленум на партията, когато кръгът около Румен Овчаров поиска оставката на зам.-председателя Драгомир Стойнев. Той не отговори дали ще поиска оставката на Стойнев.

"Няма друга група от претендиращите за опозиционност, която да е внесла повече законпроекти и да участва повече в парламентарния контрол", похвали се още Миков.

И специално изтъкна последният законопроект на БСП за промени в закона за доходите на физическите лица. С тях се предлага държавата да връща данък общ доход на хората, осигуряващи се на минимална работна заплата, която е 340 лв. Поправката, която дава възможност данъкът да се връща на хората с минимална заплата, се предлага за втори път. От БСП дори я приеха в миналия парламент, но впоследствие ГЕРБ отмениха това решение.

Миков за пореден път заяви, че БСП няма да подкрепи промените в Конституцията. Социалистите имат критики към всички теми от промените - разделянето на ВСС на две колегии, съкращаването на мандата му и т.н.

"Все още в парламента не са разгледани докладите на прокуратурата за последните две години, но от друга стана се настоява да се въведе повече отчетност за държавното обвинение", подчерта той.