Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управителният съвет на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) наказа Георги Георгиев ("Атлетик" София) и Гергана Вичева ("Олимп 97" Силистра) със спиране на състезателните права, съответно за две и четири години заради употреба на непозволени препарати.

Във взетата на Георгиев проба на 14 февруари тази година е установено наличието на метилхексанамин - специфичен стимулант от раздел С6 на забранителния списък на Световната антидопингова агенция за 2015 г. 

Всички резултати, постигнати от Георгиев по време на състезания, проведени по време и след датата на нарушението, следва да бъдат анулирани.

Състезателните права на Гергана Вичева се спират за четири години за установено наличие на анаболните стероиди метенолон и нандролон. Пробата на Вичева също е взета на 14 февруари, а и за нея важи горното със заличаване на всички резултати.

"Българска федерация лека атлетика се съобрази изцяло с решението на дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет, коментира президентът на федерацията Добромир Карамаринов. - Позицията на федерацията винаги е била за нулева толератност към употребата на забранени вещества." 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.