Дългогодишният кмет на Кюстендил Петър Паунов ще бъде издигнат от Реформаторския блок за нов мандат. Кандидатурата му ще бъде подкрепена от ГЕРБ. 

Това споделят народни избраници от Блока, пожелали анонимност. Според депутатката от Кюстендил Мая Манолова (БСП) Паунов дори се е върнал в десните редици и е започнал да плаща членския си внос. Той обяви през 2009 г., че напуска СДС, тъй като се е превърнала в "частен проект на Иван Костов". 

На местните избори през 2007 г. Паунов бе издигнат от десен съюз "Коалиция за Кюстендил", в която участваха СДС, ДСБ, Движение "Гергьовден" и други. Тогава спечели на втори тур, побеждавайки кандидата на БСП. През 2011 г. бе издигнат отново за кмет - от дясна коалиция "Кюстендил" (СДС, НДСВ, "Гергьовден" и др.) и спечели убедително още на първи тур. Въпреки че ВАС касира вота, през май 2012 г. Паунов пак спечели.

Само по себе си не е новина, че реформаторите смятат да го издигнат, защото такъв кулоарен слух отдавна броди в парламента. Новина обаче е подкрепата, която от Блока твърдят, че ще получат от ГЕРБ, тъй като заявката на най-голямата парламентарно представена партия е да издигне собствени кандидати във всички областни градове и по-големи общини. Засега от формацията на Бойко Борисов не коментират достоверността на тези твърдения.

Макар и дрон да не е прелитал над имоти на Паунов, на път да "прелети" е Манолова. Червената депутатка сподели пред Клуб Z, че смята да попита какво е станало с изграждането на здравен център, за който общината била теглила кредит от 12 млн. лв. По думите й в момента на негово място имало изграден един общински хотел, а не е ясно обслужва ли се кредитът.