Microsoft готвят нова кампания за промотирането на "последната" си операционна система Windows 10 - турнир на пасианса Solitaire, за да бъде открит най-добрият играч в света. Това става по повод 25 години от създаването на играта.

Както вече Клуб Z писа, една от най-популярните игри за Windows не дойде пакетирана с последните две версии на операционната система - Windows 7 и 8.1. В Windows 10 обаче ще се завърне, при това с обновен дизайн.

Самият турнир пък ще започне следващия понеделник сред служителите на софтуерния гигант.

"След това, от понеделник, 5 юни, победителите от Microsoft ще се изправят срещу играчи от цял свят в юбилеен турнир, организиран вътре в играта," пишат от компанията на Бил Гейтс.

Играчите ще могат да се състезават в пет варианта на играта - FreeCell, Spider, Tripeaks, Pyramid, и, разбира се, основната и най-класическа, известна като Klondike Solitaire. Всички варианти ще са достъпни за Windows и Windows Phone в онлайн магазина на Microsoft.

Другите детайли обаче още не са известни - как ще се състезават играчите, как ще бъде определен победител, какви ще бъдат наградите.

Но дори и да няма купа, можете най-после да приложите уменията, развивани през десетилетия избягване на работа в истински турнир.