Подводен тенис корт. Не точно корт, а цял комплекс. Това е поредният проект, който има голяма вероятност да бъде изграден в Дубай, мястото, където напоследък се случват всевъзможни архитектурни чудеса.

През 2005 г. корт бе направен на покрива на суперлуксозния "Бурж ал Араб" като реклама на силния турнир в емирството. Сега полска архитектурна фирма е направила проект за тенис съоръжение под морското равнище. Така де, след като има подводен хотел в Дубай, защо да няма и нещо друго в морето. 

Проектът е дело на Кржищоф Котола, който е завършил в Лондон, Краков и Мюнстер. Тенис комплексът му трябва да бъде разположен между "Бурж ар Араб" и тузарските острови "Палм Джумейра". Ще включва седем корта и всичко необходимо като допълнение. И ще представлява гигантски аквариум, в който зрителите и играещите ще са част от водния свят.

Планът е вълнуващ, но изисква някои революционни инженерни решения. Цялостната конструкция и покривът трябва да са достатъчно здрави, за да издържат на налягането и всичко останало. Едно е сигурно - пари ще се намерят.

В Дубай вече потриват ръце, че ако осъществят начинанието, не просто ще имат ежегоден турнир на най-високо ниво при мъжете и жените, а пета надпревара от "Големия шлем".