Голяма част от важните събития в културата и спорта нямаше да се случат без подкрепата на Цветан Василев. Това заяви зам.-председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков. Той посочи, че е благодарен на избягалия от България банкер за подкрепата му за Федерацията по мотоциклетизъм.

"Много е модерно да се разграничиш от Цветан Василев и да го цапардосаш, но не очаквайте от мен да се включа в общия хор", каза Петков, чието име е едно от най-често появяващите се в списъка на посетителите на кабинета на банкера, който стана известен тази седмица.

Зам.-председателят на АБВ обясни, че с Цветан Василев са разговаряли за много неща - спорт, момоциклетизъм, футбол и политика, но не си водел записки по време на срещите.

"Коментирали сме неподходящия му политически проект с Бареков. Казвал съм му, че така не се прави модерна политика", посочи Петков.

Според него е по-интересен списъкът на харата, които са идвали при Цветан Василев без да бъдат записвани в нашумялата тетрадка. Те влизали директно през подземния паркинг на ТВ7, която се намира в същата сграда, в която е и кабинета на банкера. Петков отказа да обясни за кои хора е била тази привилегия.

"С пликове от кабинета на Цветан Василев не съм излизал. Той е спонсорирал федерацията, но всичко е било регламентирано и преводите са били винаги по банков път", уточни вторият човек в АБВ.