Както Татяна Дончева предсказа, мачът по играта "Цветан Василев и КТБ" продължава. И днес политици, попаднали в списъка с гостите на банкера, но и такива, които всъщност не фигурират в тетрадката, влязоха в обяснителен режим кой, кога и за какво се е виждал или не с Василев.

Най-откровен бе червеният депутат Кирил Добрев. 

"Срещал съм се няколко пъти по негова лична покана в неговия кабинет на личен разговор. Не съм ходил там по работа. Познавам г-н Василев преди да стана народен представител. Виждал съм се с него като народен представител, ще се виждам и след като не съм народен представител", ядоса се Добрев, който коментира пред журналисти в парламента.

Днес в списъка бе вкаран и икономическият министър Божидар Лукарски. Че и той е бил "на килимчето" обяви лидерът на ДПС Лютви Местан. В действителност името на Лукарски е записано в тетрадката. Макар и да е сгрешено и записано като ЛОкарски, ясно е, че става въпрос за настоящия министър. Но пък също така е и ясно, че в графата при кого отива, не стои "г-н Василев", а Лукарски е бил в ТВ7 като гост на предаване. Точно това обясни и самият той пред журналисти в парламента, където бе на редовен петъчен контрол.

След като още вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че нито той, нито някой от неговите хора се е срещал с банкера, днес му се наложи все пак да обясни как "Татарски", бивш депутат на ГЕРБ, сега шеф на кабинета на земеделската министърка, се е озовал в тетрадката с посетителите. 

"Татарски е бил наш депутат и е ходил там, но вече не е депутат", каза Борисов.

Същото той заяви и по адрес на друг бивш депутат на ГЕРБ - шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, който, съдейки от списъка, често е посещавал "г-н Василев".

"Питайте Мавродиев "Що си дирил там?" и той да обясни: "На тази дата съм бил на проверка, същото и за Лукарски. Ако аз бях ходил, щях да ви кажа защо, но като не съм ходил, какво да ви кажа", заяви Борисов.

"Нито веднъж някой не ме е питал може ли да ходи там и аз да съм казал "Да". Щях да понеса отговорност, ако съм разрешил и щях да кажа по каква тема съм го пратил.

Още вчера на всички направи впечатление, че Борисов побърза да каже, че няма негови хора в списъка, още преди той да е публикуван. На въпрос откъде е знаел толкова рано, Борисов бе лаконичен - обадили са му се и са му казали. Но не пожела да каже кой.