Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нели Кордовска, която изпълнява длъжността подуправител на БНБ за банковия надзор, е разрешила на синдиците да преобразуват привилегированите депозити в КТБ в стандартни, за да могат вложителите да получат парите си до гарантирания размер. Това съобщи пред Би Ти Ви депутатката Десислава Атанасова (ГЕРБ), председател на временната анкетна комисия за проверка на надзорните институции, които е трябвало да спрат източването на КТБ.

Само преди ден прокуратурата образува производство срещу квесторите на затворената банка Елена Костадинчев и Станислав Лютов, за да се види защо са допуснали тази практика, която ощетява Фонда за гарантиране на влоговете в банките с около 100 млн. лева.

Сред възползвалите се от възможността да осребрят депозитите си, за които са получавали по-високи лихви от тези, които банката е давала на общо основание, е и бившият премиер Иван Костов.

Според Атанасова има разминавания между указанията на управителя на БНБ Иван Искров, Фонда за гарантиране на влоговете в банките и Нели Кордовска, давани по едни и същи въпроси на квесторите.

Атанасова прочете в ефира на Би Ти Ви писмо на Искров до квесторите, в което се казва, че привилегированите депозити не трябва да бъдат изплащани. Но Кордовска дава указание за изплащане на парите.

Междувременно стана ясно, че вървят опити за промяна на собствеността в свързваните с КТБ телевизии ТВ7 и News 7. В Търговския регистър са постъпили молби за вписване на фирмата "Праймедия" за техен едноличен собственик. Чиновниците са отказали вписване поради неспазване на изискваните по Търговския закон процедури.

Собственик на "Праймедия" е Асен Асенов, който е предложен да влезе в борда на директорите на телевизиите заедно с доскорошния издател на в. "Дума" Николай Малинов.

Ключови думи

Коментари

да плаща или да умира

ми да си ги плати тя, сега !

sinbad

Ти на мене,аз на тебе!Като свински черва навързани,няма сини,няма червени,има свои и всички останали.Съд трябва,конфискация,да се върне в първи клас,тя,рода и,децата и,за назидание.Всеки след това би се замислял,дали да постъпи така.Ех,размечтах се!

Копърка

И от кога това да си изтеглиш депозит от банка е престъпление? Или трябва да оставиш парите да ги прилапа отново дебелата свиня? Що не се нахъсат така към тези с кредитите за милиони ,към бившите вацове ,които с измама са взели кредит ? Аааааа Цаца само дребните риби виждаш!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.