Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Софийски градски съд на руснака Георги Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев, съобщи Агенция "Фокус". Това стана след като над седем часа защитана и магистратите се запознаваха с материалите по делото.

На 21 март в района на село Пасарел беше намерено телце на момче в затворен куфар. Разследващите разполагат с генетичен материал на Костин върху кърпа, с която е било завито детето.

Засега руснакът е обвинен само в убийството на 5-годишното момченце, което бе открито в куфар край Пасарел. За евентуалната екзекуция и на майка му Анна, която пък бе намерена разчленена край Приморско, няма повдигнато обвинение.

Вчера изтече мярката на Костин от 72 часа, и поради това по обяд прокуратурата внесе искане СГС да му вземе постоянна мярка "задържане под стража".

Според информация на "Преса" разследващите са стигнали и до мотив за зверското престъпление. Костин е ликвидирал съдружничката си Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита заради над 150 000 евро. Парите били на жената и част от тях са от продажба на имот в т.нар. Севернокипърска турска република.

Касае се за апартамент, който 34-годишната рускиня получила след развода със съпруга й - известния педиатър и бивш здравен министър на Пермска област д-р Вадим Плотников.

Българското разследване смята, че след установяването им у нас в средата на миналата година Герман е подвел Анна, че ще успее да инвестира парите й в доходоносен бизнес, и тя му ги е дала. Впоследствие обаче той или не е успял да ги завърти успешно, или просто ги е присвоил. А когато тя се опитала да му потърси сметка, Костин я е ликвидирал. Убил е и малкия Никита, за да прикрие всички възможни следи към себе си.

Паралелно по случая тече разследване и в Русия.