Разложен труп е намерен в язовира край софийското село Пасарел, съобщи радио "Дарик".

Тялото е открито броени часове, след като прокуратурата обвини руснака Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев. Тялото на детето също бе открито край Пасарел в края на март. То бе напъхано в куфар.

Намереният вчера труп е на човек, починал преди около година. Разследващите се натъкнали на него, докато извършвали следствени действия във връзка с Никита. 

Зрител на Нова телевизия разказа вчера, че около 16,00 часа в селото са дошли полицаи, които са търсели двама свидетели, за да ги придружат до въжения мост при езерото. На мястото е имало още униформени, както и медици и водолази, които са извадили обезглавен труп от водата. По разказа на очевидци единственото, което се виждало, е, че тялото е било облечено с анцуг и черни маратонки.

В петък стана ясно, че убиецът на детето е руснакът Герман Костин, който твърдеше, че по време на престъплението е бил в Русия. Това потвърждава ДНК материал, открит по кърпата, с която е било увито момченцето.

Освен биологични следи, Костин е хванат и чрез камери, които проследили пътя му. Има записи на АПИ, които са го заснели как се придвижва към мястото на извършване на престъплението, като той е засечен и по мобилния си телефон.

По-късно се разбра, че разчленен труп на млада жена, открит край Приморско, всъщност е на майката на Никита - Ана. Загадка засега остават мотивите за убийството на детето. От прокуратурата продължават разследването, като не се изключва и версията Костин да е имал съучастник.