БЕРЛИН - Владимир Путин е извънбрачно дете. Майка му Вера Путина е на 88 г. и живее в грузинското село Метехи.

Това разкрива в последния си брой влиятелният германски седмичник “Ди Цайт”, чийто издател е бившият канцлер Хелмут Шмидт.

Обширната публикация е под заглавие “Блудният син на Вера Путина”.

Авторът Щефен Доберт, който е известен разследващ журналист, е разговарял с майката Вера, както и с други ключови свидетели от детството на руския президент.

Когато Вера Путина забременява, тя не знае, че любимият й Платон Привалов е женен с деца. Той не желае развод, раздялата е неизбежна, а за аборт е късно. Като извънбрачно дете Владимир носи фамилията на майка си, получава и нейното гражданство - грузинско.

По-късно Вера Путина се омъжва за друг, но той пък не иска сина й Вова, вече почти на 8 години. Дават го на баба му и дядо му по майчина линия. Те му намират приемно семейство, което го отглежда. Осиновителите също са Путини, защото са роднини на дядото Путин. 

Новите родители, които руският президент твърди, че са му рождени, са Владимир Спиридонович Путин и Мария Ивановна Путина, вече покойници. Те го записват с нова рождена дата - 7 октомври 1952 г., за да тръгне на училище в първи клас, защото не знае добре руски. Според майка му Вера истинската дата на раждането му е 7 октомври 1950 г. 

"Сигурна съм, че Вова е моят син", казва Вера Путина във видео, приложено към публикацията, където тя говори на грузински. Тя пита  риторично: "Коя майка не познава детето си?"

Всеки, опитал се да даде гласност на истинския произход на Владимир Путин, е бил ликвидиран, твърди Щефен Доберт. Сред жертвите са политици, бизнесмени, руският разследващ журналист Артьом Боровик, както и италианският му колега Антонио Русо.

Пожалена е само майката на Владимир Путин – Вера Путина.

Очаквайте подробности.