Дни след Мача на века в бокса между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао, отзвукът на намалява. И ако преди боя двамата съперници демонстрираха респект, сега вече смениха тона и настроенията. 

Защитилият световните си титли в полусредна категория Мейуедър нападна Пакиао, като обяви, че филипинецът е "страхливец" и "загубеняк". Реакцията на Флойд е провокирана от няколко изявления на Мани. Загубилият обяви, че е ощетен от съдиите и че не е излязъл на ринга миналата събота напълно готов, тъй като имал проблеми с рамото, а организаторите необяснимо му отказали обезболяваща инжекция. Мейудър знаел за проблема на Пакиао и удрял болното място, дърпал ръката му... Филипинецът поиска реванш и вече претърпя операция.

"Обявих ли публично, че ще се бия отново с него? Да! Сега обаче ще си сменя мнението. На този етап отговорът ми вече е не! Той е загубеняк и страхливец, изригна най-богатият спортист в света. - Ако загубиш, приемаш това и казваш: "Мейуедър, ти беше по-добрият боксьор". Не чух нищо подобно от него. Само извинения, извинения, извинения и оправдания."

"Той загуби, това е. Пакиао осъзнава, че е загубил. След всичко това аз вече нямам уважението, което имах към него", допълни Мейуедър.

След победата в Лас Вегас Флойд Мейуедър обяви, че спира с бокса през септември, за когато вече се урежда последния му мач. Нищо чудно обаче да промени решението си. Страстите бушуват, а могат да се завъртят още повече пари при втори мач срещу Пакиао.