Не ми е ясна зависимостта между броя тигрови шарки по костюма на Киров-младши и броя гънки по мозъците на нас, журналистите. Но казвам най-отговорно: стига с това клипче, менте е! И далеч не е нужно да имаш познанията на Стивън Хокинг по физика, за да се светнеш.

Втори ден цялата държава се занимава с видеото как "българин вилнее с 333 км/ч..." с Ауди RS 6, което по принцип е брилянтен мощен звяр и може да вдига такива скорости. Дали е българин не знам, както и дали е синът на бизнесмена Киро Киров - Иван, който с удоволствие приема овациите и отговаря на сутрешните блокове... Но клипът е пълен фейк.

Първо - на нощно каране, второ - по двупосочен път с трафик по него. Надали има човек, който да си го причини, колкото и да се мрази.

Фаровете почти през цялото време светят "на дълги" и се изключват само при разминаването с другите нищо неподозиращи участници в движението - нормални минапулации за един шофьор, но... не и при тази скорост, когато надали ще ти е до щракане.

И това далеч не е най-важното.

Обърнете внимание как през цялото време осевата линия се вижда като...  осева линия. Пунктир. При умопомрачителните 300 км/ч - къде ти - при 200 км/ч тя би се виждала не като черта, а нещо повече от черта: безкраен, течащ около тебе "косъм", който мозъкът ти едва би възприемал. Както междувпрочем и габарита на толкова тесен път...

И накрая - разминаване и изпреварване.

Веднъж, когато скоростомерът показва около 308 км/ч и после при 330 водачът най-спокойно се разминава с отсрещни коли, чиито светлини минават в едно нормално темпо покрай него. Прилича да е със 120, максимум 150 км/ч.

Но няма такъв случай при 300 км/ч! Че дори и изпреварва някакви автобуси, които се виждат съвсем отчетливо. Може - ако автобусите се движат с 280 км/ч примерно...

Между другото, разминаващите се коли изглеждат не кой знае колко по-различно от момента в края на видеото, когато водачът е почти спрял и на скоростомера пише 14 км/ч.