Флойд Мейуедър (САЩ) спечели по точки Мача на века в професионалния бокс срещу Мани Пакиао (Филипините) в претъпканата зала на казиното "MGM Гранд" в Лас Вегас. Американецът записа 48-а победа и все още е непобеден. Съдиите единодушно присъдиха убедителен успех на Мейуедър - 118:110, 116:112, 116:112.

В Лас Вегас бяха заложени три титли в полусредна категория - две на американеца във версиите на Световната боксова асоциация (WBA) и Световния боксов съвет (WBC), и една на филипинеца на Световната боксова организация (WBO).

36-годишният Пакиао има в актива си 57 победи (38 с нокаут), шест загуби и две равенства. Мейуедър ще получи 60 процента от наградния фонд, възлизащ на рекордните 300 милиона долара. Боят донесе рекордни приходи във всички пера - билети, реклами, от платените канали и т.н. и т.н.

Американецът, за последно загубил на ринга от Серафим Тодоров на олимпиадата в Атланта през 1996 г., заложи на типичната си защитна тактика и на контри. Той успя в огромна степен да неутрализира атаките на филипинеца, който искаше да го нокаутира, но в нито един момент не успя да постави в трудна ситуация.

Очаквайте още подробности.