Лорън Скот, приятелката на фронтмена на The Rolling Stones Мик Джагър, е починала в резултат на самообесване, съобщи руската секция на БиБиСи. Аутопсията на 49-годишната американска дизайнерка приключи и самообесването е категоричното заключение на патолога.
Припомняме, че тялото на Скот бе намерено в апартамента й в Ню Йорк в понеделник, с омотан около гърлото шал. Предсмъртно писмо не беше открито.
Полицията разглеждаше версията „самоубийство“ като най-вероятна от самото начало. Основното предположение е, че Лорън Скот е решила да сложи край на живота си заради дългове. Нейната компания за дрехи, базирана в Лондон, в края на миналата година натрупа загуби за над $6 млн. Наложи й се даже да отмени ревюто на своята нова модна колекция през февруари.
Преди да закъса финансово, бившата моделка създаваше свои колекции под марката L'wren Scott. Тя успя да поработи със звездни стилисти за снимки на лъскави списания, сътрудничеше си с Мадона и Джулия Робъртс. Беше автор на костюмите на няколко филма, сред които "Широко затворени очи" и „Бандата на Оушън 3“. Нейни облекла носи и първата дама на САЩ Мишел Обама.
Приятелката на Лорън – бившата модна кореспондентка на The New York Times Кети Хорин, също потвърждава версията за самоубийство заради дългове. "Научих, че се е готвела да закрие бизнеса си и да го обяви официално през седмицата", писа тя, без да уточнява от кого е получила информацията.
Сестрата на Скот - 53-годишната Джен Шейн смята, че причината за самоубийството се крие и в личността на Лорън. Според нея Мик Джагър предлагал на Лорън да изплати дълговете й, но тя била „твърде горда“, за да му го позволи. Освен това сестра й много искала да има дете. "Знам как силно тя искаше да има дете и семейство, но не можа да го постигне. Мисля, че това я съсипа", твърди Джен пред The Daily Mail.
"Още се опитвам да разбера как моята любима и мой най-добър приятел свърши с живота си по такъв трагичен начин. Живяхме заедно дълги и прекрасно през годините", написа лидерът на Rolling Stones Мик Джагър в своя сайт. "Никога няма да я забравя“, завършва той.
Заради трагедията на Мик Rolling Stones отмениха всички свои концерти от австралийското си турне.