Силвио Берлускони продължава да опитва да продаде "Милан". Вчера бившият италиански премиер се срещна с таландския бизнесмен Бий Тийчобол в Милано. Твърди се, че азиатецът е предложил 500 милиона евро за 51 процента от миланския колос. Разговорите са били предварителни, а италианската преса ги определя като "много важни".

Тийчобол е част от консорциум, който включва бизнесмени от Китай и ОАЕ.

Берлускони се оттегли от политиката, а сега дава признаци, че е готов да се раздели и с две от бижутата на бизнес империята си. Според "Гадзета дело спорт" освен "Милан", за продан е и тв гиганта "Медиясет". Милиардерът е начело на "росонерите" почти три десетилетия, като няколко години след като пое клуба, успя да го изправи на крака и да върне старата му слава.

С днешна дата обаче "Милан" дължи 250 милиона евро, като само за 2014-а е на загуба с 91,3 млн. Успоредно с това най-успелият в Европа отбор от Апенините върви зле в Серия "А".

Ако Берлускони продаде любимото си "дете" на г-н Бий и компания, той ще последва градския съперник "Интер", преди две години станал притежание на индонезийски магнат.