Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БЕРЛИН – Германските сили за сигурност предотвратиха атентат, съобщиха немските медии. 

Задържана е семейна двойка салафисти – Халил и Сенай Д. Те са били арестувани в нощта срещу четвъртък в жилището им в 45-хилядния град Оберурзел, който е в непосредствена близост до Франкфурт на Майн.

Иззети са самоделна бомба, автомат, взривни вещества и много муниции.

Жилището на заподозрените терористи е било атакувано от спецзвено на силите на реда. Семейната двойка и била държана под око от края на мрат т. г. Тогава двамата закупили от магазин за строителни материали във Франкфурт  необичайно голямо количество водороден пероксид, който се използва като основа за взривове. Според полицията във Франкфурт заподозреният терорист Халил Д. поддържа тесни връзки със салафистите, както и с терористичната групировка "Ал Каида". Решението за ареста на семейната двойка е било взето късно вчера, в сряда. Същия ден Халил Д. е бил засечен в гориста местност край Оберурзел. Той проучвал щателно района. Точно там на утрешния празник на труда 1 май ще се проведе състезание с велосипеди.

Подозира се, че терористите са планирали атентат точно на този ден. За да се избегне кръвопролитие и да се гарантира животът и сигурността на спортиститите и публиката, незабвано е била издадена заповед за обиск и арест. При претърсването на жилището на заподозрените салафисти силите на реда са се натъкнали на оръжейния арсенал.

Очаква се по-късно днес пресконференция на прокуратурата във Франкфурт на Майн.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.