Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Героите от "Невероятният Спайдърмен 2"  ще се включат в екоинициативата "Часът на Земята". В YouTube върви промо клип, в който актьорите от филма мотивират хора от цял свят да се включат в природозащитни инициативи.

"Горд съм, че Спайдърмен е първият посланник на "Часът на Земята". С тази инициатива започва първата по рода си световна програма, която обединява хората и доброволното набиране на средства за планетата, така че вие също може да се превърнете в супергерой като Спайдърмен", казва Андрю Гарфийлд, който играе главната роля във филма.

Гарфийлд избира да подкрепи проекта на Часът на Земята "Пламък, наречен Надежда". Той осигурява енергия от чист био газ за общности в Непал, като по този начин се намалява обезлесяването и се предоставя алтернативен поминък на домакинствата в района.

Тази инициатива помага да се промени животът на децата в общностите в Терай в Непал, като им позволява да ходят на училище, вместо да придружават родителите си, събирайки дърва за огрев.

"Часът на Земята" не означава просто да загасим лампите за час, това е движение с огромна сила, което е повлияло милиони хора по света. Това е една от най-мащабните акции на WWF, която се провежда по целия свят от 2007 г. насам. По време на инициативата хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. 

През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми. През 2013 г. в кампанията участваха над 7000 градове и общини в повече от 150 страни по целия свят.

 У нас инициативата се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. В Часът на Земята 2013 взеха участие рекорден брой общински центрове - 103, с над 20 различни събития.

Тази година "Часът на Земята" ще се проведе на 29 март от 20.30 ч. Всички, които имат желание да се включат, могат да се запознаят с инициативите на WWF за опазването и възстановяването на реките, старите гори, българските паркове и защитени територии и за устойчивото развитие на селските райони. В 300 училища децата ще разучават чудесата на Черно море с "Черноморската кутия" - също инициатива на организацията.


WWF е международна природозащитна организация. Българският клон на организацията работи по еко проблеми като местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000 и защитените територии, горите и сладководните екосистеми.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.