Военният министър Николай Ненчев, чиято оставка бе поискана в неделя от лидера на АБВ Георги Първанов, е получил пълна подкрепа на деншното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) - както от премиера и президента, така и от председателите на парламентарни групи. Това коментира самият Ненчев, както и лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Получих подкрепа, дори по-голяма от подкрепата за коалицията", похвали се военният министър. Радан Кънев отделно допълни: "Министър Ненчев получи много сериозна подкрепа от държавния глава, главата на правителството и от председателите на парламентарни групи".

Кънев смята, че исканията на АБВ за оставка са "необяснени, необясними и спешни". Съпредседателят на парламентарната група Реформаторския блок посочи, че "естествено е доволен от работата на Ненчев".

След заседанието на КСНС обаче стана ясно, че Ненчев избощо не е предлагал програмата си за модернизация на армията, която се състои от 9 мерки, за които ще бъдат нужни над 4 млрд. лв. Сред тези 9 мерки е купуването на изтребители, радари и др. Въпросният план бил само споменат, но тъй като не е бил представен, съответно не е бил обсъждан в подробности. "Никой не е предлагал и обсъждал нещо, което трябва да мине първо през МС", поясни Кънев.