Най-вероятно е предупреждение и за други хора, но не мога да ги назова, отговори адвокат Константин Симеонов на въпрос дали разпространението на клипа "Назад, назад моме Калино" е за сплашване и на политици, банкери, прокурори и други хора от страна на Цветан Василев.

Защитникът на банкера говори по Нова тв и заяви, че целта да бъде пуснато филмчето с песента, изпълнявана от Цветан Василев и шефа на БНБ на частно парти, е да се напомни на Иван Искров, че няколко пъти е обещавал да даде оставка, но не го е направил. Време му е да си ходи, допълни Симеонов.

Не изключвам нищо, всичко е възможно, обясни адвокатът, попитан дали бившият собственик на КТБ къта на тайно място още клипчета като например от разговора си с Бойко Борисов в Банкя. Но уточни, че не знае дали е традиция банкерът да си записва разговорите и важните срещи, тъй като се е запознал с него през септември м.г. Симеонов каза още, че не може да твърди със сигурност дали съществуват още подобни филмчета.

Той е имал клипа 20 дни преди да бъде пуснат в публичното пространство и след разговор с Цветан Василев решили да поздравят по този начин банкер номер 1 за рожденния му ден. И така да опровергаят Иван Искров, който нееднократно твърдял, че е имал само делови отношения с Цветан Василев.

Адвокат Симеонов поясни, че по принцип процедурата за екстрадиране е дълга и не може да предвиди кога Василев би могло да бъде върнат в България. Освен това той смята, че тепърва съдът в Сърбия ще изисква още документи от прокуратурата в София.