Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Дойче банк" беше глобена с рекордните $2,5 млрд. от регулаторите в САЩ и Европа като компенсация за прекратяване на обвиненията срещу нея, че е манипулирала стойността на междубанковия лихвен процент по кредитите ЛИБОР, съобщи в. "Файненшъл таймс".

В добавка към най-голямата санкция по т.нар ЛИБОР скандал, най-голямата германска банка ще трябва да уволни седем свой служители, а лондонското ѝ подразделение DB Group Services се признава за виновно в процеса.

Скандалът отнесе главите на няколко шефове на замесени в манипулационната схема банки. Бившият главен изпълнителен директор на "Барклис" Боб Дайъмънд беше накаран да подаде оставка, скоро след като банката беше глобена.

"Дойче банк" е седмата финансова институция, която беше санкционирана по скандала с манипулирането както на ЛИБОР, така и на брюкселския и токийския му еквивалент ЮРИБОР и ТИБОР, чието разследване тече вече седма година.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.