13-годишен ученик откри стрелба с арбалет в училище в Барселона, уби учител и рани още четирима души, предаде Ройтерс.

Пострадали са две преподавателки и трима тийнейджъри.

Арбалет.

Драмата се разигра в института "Жоан Фустер" в квартал Ла Сагрера на втория по големина испански град. Нападателят е идентифициран засега само с инциалите М. П. К. Той е задържан и според полицията е бил въоръжен и с кама.

Момчето влязло със закъснение в часа по испански език. Учителката му наредила да напусне стаята. В отговор М. П. К. насочил арбалета си към нея и стрелял. След това той ранил и нейната дъщеря, която била в същия клас.

На писъците реагирал учителят по обществознание, който имал час в съседния кабинет. Нападателят стрелял по него и го улучил в гърдите. Преподавателят починал на място.

Родители са се стълпили пред училището. Снимка В. "Ел Мундо"

Разбеснялото се момче нахлуло в съседния клас. Там вече той действал с камата. С нея тийнейджърът ранил в рамото ученик. А учителката била ранена в ухото.

Преподавателите в другите класове демонстрирали хладнокръвие. Те успели бързо да заключат кабинетите си. Повиканите полицаи арестували нападателя.

Невероятно нелепа е смъртта на учителя по обществознание, пише в. "Ел Мундо". Той изобщо не е работил в това училище, а е замествал разболял се колега.

Нападателят М. П. К. неведнъж е заплашвал да убие всичките си учители и след това да се самоубие. Това споделила пред "Ел Мундо" негова съученичка.

Според испанските закони той не може да бъде обвинен, тъй като е непълнолетен.