През втората си сесия 43-ото Народно събрание е приело 27 закона и 58 решения. Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и правна дирекция на Народното събрание за периода от 11 януари 2015 г. до 8 април 2015 г. 

През тази сесия парламентът е имал 39 пленарни заседания, като едно от тях е било извънредно, посветено на парламентарен контрол.

Използваното време за парламентарен контрол е било 58 часа, уточняват от пресцентъра на парламента.

И още от справката: 

Членовете на кабинета са отговорили на 367 въпроса и 18 питания. По този показател министърът на регионалното развитие и благоустройството е отличникът на правителството. Лиляна Павлова е отговорила на най-много въпроси и питания – 54. След нея са министърът на здравеопазването Петър Москов – 40; министърът на финансите Владислав Горанов – 34; министърът на образованието и науката Тодор Танев – 27; министърът на земеделието и храните Десислава Танева – 26; министърът на отбраната Николай Ненчев – 23; вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин – 22 и т.н.

Депутатите, които са задавали най-много въпроси на министрите са  Петър Славов (Реформаторски блок) – 32; Мая Манолова – 28; Илиан Тодоров – 26; Слави Бинев – 16; Светла Бъчварова – 15, а Мартин Димитров, Христиан Митев и Георги Божинов по 14 въпроса и питания.  

Най-много въпроси и питания са били внесени от народни представители от ПГ "БСП лява България" – 163 въпроса и 10 питания. От ПГ на партия АТАКА са отправени 90 въпроса и едно питане, от ПГ "Реформаторски блок" - 77 въпроса и 12 питания.

В блиц контрола са зададени общо 59 въпроса към министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиерите. Народните представители са питали най-вече за присъединяването ни към Шенген, за пенсионната реформа, мораториума за износ на дървесина, за "Южен поток" и за КТБ.