Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Само ден преди премиерът Алексис Ципрас да отиде в Кремъл при Путин, Атина отново поиска Берлин да й изплати репарации от Втората световна война.

278,7 млрд. евро компенсация за щетите, нанесени по време на нацистката окупация, поиска гръцкият зам.-министър на финансите Димитрис Мардас по време на заседание на специалната парламентарна комисия по въпросите на държавния дълг. Според него това даже било малко, защото на Парижката конференция през 1946 г. определената сума е била 341,2 млрд. долара. А от тогава инфлацията е умножила значително тази сума.

По думите на Мардас, 10,3 млрд. евро са обезщетение от т.нар. "принудителен окупационен заем". Останалата част от сумата е свързана с компенсирането на физически лица и разрушената инфраструктура. 

От Берлин вече няколко пъти заявиха, че Ципрас и сие трябва да забравят този сън в лятна нощ. Канцлерката Ангела Меркел категорично отказа да изплати исканата от Гърция сума. Същото направи и външният министър Щайнмайер. Атина обаче настоява по казуса да се произнесе Международният съд.

Очевидно поредното повдигане на темата не е избрано случайно. Смята се, че Ципрас ще моли Путин за пари срещу блокиране на налагането на по-нататъшни санкции от ЕС на Русия. Рекетирането на Германия от страна на Атина е опасно занимание, защото Гърция е пред фалит. "Силата" на гърците обаче идва от факта, че цената на спасяването й е много по-малка от евентуалните загуби за страните от еврозоната от нейното излизане от нея. 

Ключови думи

Коментари

ееее

Тези комунистически кретени скоро много лошо ще се приземят..

Лош

Браво на гърците. Така се прави политика, а не като нашинкия Тиквунчо, който като чуе пръдня от Вашингтон, в изблик на емоционалност, се насира. ГЕРБ са една престъпна шайка, чието единствено занимание е да точи пари от еврофондовете и държавния бюджет чрез обществени поръчки. В кюпа е и лицето Пеевски и баш майстора - Кирчо Домусчиев.

браво на идиота

Какво "браво" бе кретен? На България и трябваш много време и усилия за да влезе в ЕС и НАТО/след като през 89 година приключи 45 годишния комунистически експеримент с пълен крах/. Сега се намират все още 10% идиоти,които ги влече към комунизма,Азия и руския ботуш и им пречат европейските пари и американците. Аз искам моите деца да живеят като немските,френскити или американските,а не кат руските,севернокорейските или кубинските. А ти явно си кретен ,тип "Болен",които искат да вземат руските пари и да говорят комунистическите простотии,но да си карат немските коли и да отсядат във френските луксозни курорти. Аман от боклуци.

Ти да не би още да страдаш от загубата на ЦСКА, че намесваш Домусчиев?

Твърда самоубийствена политика. Наистина така се прави.

Радев

Тия нямат връзка с реалността. Гладния грък ще си остане гладен. Но ако успеят да накарат дедо Пут да плати некой лев, и гладния Руснак да обере масрафа -- евалата. В такъв случай обаче нямат място в еврозоната. Да се оправят както намерят за добре.

denim58

В неделя членове и подръжници на СИРИЗА, протестираха срещу правителството на СИРИЗА и това е само началото!

cos

Тези са типични комунисти - не само тъпи, но и зли.

Мария Зангова

Гръцкото правителство се държи като шизофреник-изнудвач.Хем искат европейска финансова помощ, хем флиртуват с Русия на Путин.На всичко отгоре имат нахалството да искат със задна дата репарации от днешна Германия заради Втората световна война.Нагло.Далеч по-разумно е да търсят рационален начин за справяне с проблемите си, а не да се превръщат в "болния човек" на Еврозоната и Европейския съюз.

Стефан

"Силата" на гърците обаче идва от факта, че цената на спасяването й е много по-малка от евентуалните загуби за страните от еврозоната от нейното излизане от нея. ..................................................... Само че това е една голяма заблуда. Все едно да се каже, че е по-безболезнено за котката опашката и да се реже на малки парченца вместо наведнъж. Най-добре е Гърция да се маха от еврото и да свършва тая мъка и отва постоянно изливане на милиарди в пробитата гръцка каца!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.