Днес съдът насрочи за 4 май първото заседание по делото на каварненския кмет Цонко Цонев срещу общинския съветник от града Красимир Кръстев (РЗС). То е за уронване на престижа на градоначалника, представляващ общината, а поводът е изказване на местния парламентарист по Нова тв, че Цонев е платил сватбата на разследващия журналист от Нова Васил Иванов.

На 10 март Кръстев, който беше хванат да паркира в нарушение, изригна срещу екипа на телевизията:

"Основният въпрос е защо отразявате моята кола? Телефонът ми ви бе даден от кмета на Каварна. Нова телевизия е длъжник на гражданите на град Каварна. Защото с медийно отразяване от 12 години текат общински пари към вашата медия. На ваш топ журналист му платихме сватбата с наши пари", заяви Кръстев.  (Васил Иванов се ожени по-миналото лято именно в Каварна при своя дългогодишен приятел Цонко Цонев, б.р.).

„Изключително засегнат съм от това. Абсолютни глупости са", коментира Цонев пред Клуб Z информациите за сватбата и свързването им с неправилното паркиране на Кръстев.

Васил Иванов вече няколко пъти е коментирал, че сватбата му от 15 човека е била за негова сметка.

„И като мина церемонията, седнахме в ресторантче да хапнем и пийнем. За около 2-3 часа, 15 човека, от които 5 дойдоха инцидентно - бяха на море наоколо. Близкият ми приятел Цонко, който ни ожени, поиска накрая той да плати сметката от около 350 лева като подарък от него, защото не ми бил купил подарък. И извади лични пари от джоба си и плати на сервитьора. И сега каква стана - общината ми платила сватбата!!! Наглостта, нахалството и лъжите на гузните нямат край в тази държава. А господинът да покаже едно единствено документче, че общината нещо е платила. Иначе той ще ми плаща, като го осъдя. Защото аз имам мои разписки",  коментира Иванов.

Цонев отдавна има "закачка" със съветника от РЗС. През май м.г. той осъди Кръстев на 5000 лв. за клевети, изречени през 2012 г. на среща с медицинските работници в градската болница и излъчени по кабелна телевизия.