Внукът на известния петролен магнат Пол Гети е бил намерен мъртъв в имението си в Лос Анджелис. Майка му и баща му Ан и Гордън Гети направиха специално изявление, в което отбелязват: "47-годишният ни син Андрю Гети почина в дома си. Молим медиите да спазват нужното благоприличие и да уважават семейството ни в тези трудни времена".

Гети внук е бил намерен близо до банята си. Открити са и лекарства в къщата, но не е ясно все още имал ли е той някакви заболявания. На пръв поглед смъртта му изглежда естествена или пък причинена от някакъв инцидент, заяви следовател пред Си Ен Ен. Започнало е разследване на случая.

Приятелката на Гети младши е била с него и в момента я разпитват като свидетел.

Клюкарските холивудски издания пишат, че Андрю е водел разгулен живот и само в последните няколко години над 30 пъти е викана полиция заради шумни купони у тях.

Дядото Пол Гети е основател на петролната компания "Гети ойл". Той е известен като много стиснат човек. Когато през 70-те години на миналия век в Рим беше отвлечен друг негов внук Джон Пол Гети и похитителите поискаха откуп дядото отвърна, че изобщо не го интересува и няма да даде никакви пари. Дори и след като получи плик с ухото на внука си Пол Гети не се трогна. И едва след седем месеца склони да размени Джон срещу 2,7 милиона долара. Пол Гети почина през 1976 година като най-богатият човек в света според класацията на "Форбс".