"Понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой."

Това заяви днес пред журналисти в Съдебната палата премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС

Така той отговори на въпрос дали очаква да бъде извикан и за КТБ и дали е имало среща между него и Цветан Василев

Премиерът обясни, че месеци наред банкерът го е молил за среща. Болисов накрая склонил и поканил Василев в Банкя.

На срещата Борисов не виждал тема за разговор с банкера и му заявил, че "ордите на Бареков" всяка сутрин са били пред дома му и разболели дъщеря му. След молбите обаче го поканил.

"Викам: заповядай! И влез с колата в гаража. И няма да повярвате, но аз се заклевам - той дойде да ми се извини за това, което са ми причинили тази година", описа срещата Борисов.

Основните виновници за КТБ са Пламен Орешарски и Петър Чобанов, смята Борисов. На въпрос за Иван Искров той заяви, че него "сме го посочили сто пъти и нахалството му, че стои, го няма никъде в света, но се надявам май месец да имаме нов шеф на БНБ".

Той припомни, че и Орешарски като финансов министър, и Сергей Станишев като премиер, са спасявали банка в същата ситуация през 2008 г.

"Просто Орешарски и Чобанов не трябваше да теглят държавните пари – или както ние досега сме дали милиард за банковата система, да подкрепят банката, след това да направят каквото искат с нея, тя щеше да е цяла", коментира Борисов.

Борисов призова Цветан Василев да се върне в България.

"С това, което имам като власт, ще осигуря не НСО, ако иска жандармерия, ако иска каквато и да е охрана. На границата ще ида да го чакам лично с вас ей така, за да е 100 процента прозрачно", каза Борисов.

Когато на министър-председателя му бе напомнено, че ако Цветан Василев дойде в България ще го арестуват, изходът, който Борисов посочи, бе следнияг:

"Ами ще го арестуват, след това ще му дадат домашен арест и ще го разпитат. Казвам, че съм готов да дам НСО за охрана, за да го пази."

Бойко Борисов днес свидетелства по делото срещу ексшефа на разузнаването ген. Кирчо Киров. Бившият директор на НРС е подсъдим за присвояване на около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро. Разпитът на Борисов продължи около час при закрити врати.

"Делото е секретно и затова няма да го коментирам, но по принцип не е приятно да си в съда и да свидетелстваш", добави Борисов. "В моя случай поне е лесно, защото всичко, което има е с решение на Министерски съвет и няма какво да се интерпретира"