"Ами ако пилотът искаше да се самоубие в град. Преставяте ли си какви разрушения и жертви щеше да има", заяви племеничка на загиналия в еърбъса белгиец Кристина. "Не ме интересува луд, самоубиец или терорист е. Трябва пилотите да се наблюдават много по-сериозно. Да се подлагат на тестове и най-различни психо проверки", заяви тя напълно разстроена пред Ер Те Ел след новината, че най-вероятно вторият пилот умишлено е разбил самолета в Алпите, за да се самоубие. "В ръцете на летците е всичко. Те са като Господ по време на полет. Само от тях зависи какво става по време на полета", коментира тя.

"Аз обезумях и онемях, като чух анализа на прокурора на Марсилия.  Разкритията са немислими, извън човешката логика. Просто е абсурд. Много сме разстроени", това бяха първите думи на шефа на "Луфтханза" Карстен Спор, след като стана ясно, че най-вероятно Андреас Лубиц е насочил съзнателно машината към скалите в Алпите. 28-годишният пилот е бил на работа в авиокомпанията от 2013 г. Всичко е било точно и перфектно. След това е напуснал за кратко. "Но това се случва често и при направените медицински прегледи той бе в отлична кондиция", заяви Спор.

Междувременно в градчето Монтабаур веднага бяха пратени полицаи да охраняват къщата на Андреас. Всички в малкото населено масто са покрусени и обясняват, че той е бил винаги приветлив и учтив и никога не е създавал каквито и да било проблеми.

Премиерът на Испания Мариано Рахой написа в туитър: "Потресен съм".