Лидерът на БСП Михаил Миков коментира, че изборите в Сърница са били кървава битка. Това стана след края на заседанието на ръководството на БСП. Според Миков пазарният подход при изборите в Сърница е придобил нови измерения.

"Разговаряхме с нашия представител в Сърница и като чухме какви финансови ресурси са насочени в тази знакова битка - халал да са им победите - със заплахите, за нас изборите не се разбират по този начин. Пазарният подход при изборите в Сърница, който не се забеляза е придобил нови и нови измерения. Ако така ще се правят избори в България, тя все повече ще отстъпва в класацията по демократични критерии. И торбите с 10 кг олио, брашно, и заплахите, и изнудването, използването на всички механизми. Разбирането на изборите е като за някаква кървава битка, а не като начин за осигуряване на представителност на властта. В този процес участват управляващите в лицето на ГЕРБ и ДПС, които на място са проявили същите механизми. Бедният народ много лесно се манипулира, пририска и заплашва", заяви Миков.

Микоя изтъкна, че ако местните избори наесен се провеждат в такава обстановка е много вероятно гражданите да не участват активно.