Интерпол и Европол ще помагат при установяване на самоличността на момчето, намерено убито в куфар на брега на язовир „Пасарел” в петък. Изготвеният от МВР фоторобот ще бъде изпратен до полицейските организации, които ще го разпространят до държавите членки, съобщи в днешния си брой "Преса".

Една от причините за това е, че намереното дете може да не е българче. Портретът на момченцето бе разпространен от СДВР в неделя. Пред медии обаче главният секретар на МВР Георги Костов призна, че досега няма никаква информация, която може да доведе до установяване на самоличността на убитото момченце.

От столичната полиция вчера публикуваха и снимки на куфар, идентичен с този, в който е открито тялото на детето.

 

Оттам пуснаха и кадър на хавлиената кърпа, в която е било увито.

Детето е починало от задушаване, сочат данните на съдебните медици, цитирани в медиите. Въпреки че е удряно в главата, тези травми не са причина за фаталния край. Малчуганът е бил гледан добре, няма следи да е бил малтретиран преди убийството. Експертите са установили още, че намереното момченце не е страдало от някакви заболявания и не са му били давани лекарства.

На 20 март в района на с. Пасарел беше намерено телцето на момче в затворен куфар. Детето е на видима възраст около 5 години, с ръст 112 см, тъмно кестенява коса, кафяви очи и светла кожа. От полицията отправят апел към социални институции, детски градини, съседи и близки за предоставяне на информация за дете в неизвестност, отговарящо на описанието.