Мистерията загинал ли е по-малкият син на Виктор Янукович продължава и днес.

Вчера първоначално бе съобщено, че управляваният от Виктор Янукович-младши спортен микробус потънал в езерото Байкал на 20 март, след като ледът се пропукал. По-късно обаче от руското Министерство на извънредните ситуации казаха, че няма жертва с фамилията Янукович. Загиналият се казва Виктор Давидов.

На това място е потънала колата, карана от Виктор.

Днес депутати от украинската партия "Опозиционен блок" - наследник на Партията на регионите на Янукович, казаха, че 33-годишният Виктор е загинал.

За гибелта му съобщи и Антон Герашчинко - съветник на вътрешния министър Арсен Аваков. Той написа във фейсбук, че тялото на Янукович-младши изплувало на повърхността няколко часа по-късно. Това означавало, че той все пак успял да разкопчее предпазния колан, но не успял да излезе от микробуса, за разлика от петимата си спътници.

По-късно от украинското консулство в Новосибирск съобщиха, че нямат данни за смъртта на Виктор.

Янукович-младши може да е носил в момента на гибелта си документи с друго име, пише украинското издание "Левий берег". Възможно е те да са били на името на Виктор Давидов. Според добре информирани източници, цитирани от изданието, Виктор имал намерение да смени фамилията си след бягството на семейството в Русия, последвало падането на президента Янукович през февруари 2014 г. И един от вариантите бил фамилията Давидов. Още повече, че това е моминското име на майка му Людмила.

Спасители оглеждат мястото на инцидента.

Янукович-младши загинал заради страстта си към карането на бързи и скъпи коли, твърдят източниците на "Левий берег". Може би е искал да изпробва на леда някоя спортна машина, но имал лошия късмет да премине с микробуса границата между нов и стар лед. И точно там ледът бил пропукан и колата започнала да пропада, като се наклонила откъм шофьорската страна, след което потънала на дълбочина 20 метра.