Нормално започна изборният ден в община Сърница, където се провежда балотаж на изборите за кмет на общината, съобщава Дарик. За втория тур на вота се класираха кандидатите на ДПС - Неби Бозов, и на ГЕРБ - Мустафа Аликанов. 

Избирателната активност е 14% към 9 ч, като до урните са отишли над 600 души, съобщиха от Общинската избирателна комисия. До момента няма постъпили жалби и сигнали за нарушения на изборния процес. Както Клуб Z вече ви съобщи, без да има официални сигнали, в Сърница се говори за нов начин за раздаване на пари срещу вот - чрез жени, които ходят на гости.

Имащите право на глас в общината са 4256, които гласуват в пет секции, две от които са разположени на територията на селата Побит камък и Медени поляни.

На проведения първи тур на 15 март избирателната активност в община Сърница бе 74,78%. 3182 избиратели упражниха правото си на глас.

Местният вот е първи за общината, която се отдели от Велинград с указ на президента в началото на тази година. Избраният кмет обаче ще управлява само шест месеца до есента, когато ще се проведат местни избори в цялата страна.