Уникално интервю с цяла парламентарна група излъчи предаването "Тази събота" по бТВ. Депутатът на ББЦ Мартин Иванов-Данона, заедно с лидерът на партията и евродепутата Николай Бареков присъстваха в студиото, и коментираха смело всички проблеми и скандали около разцеплението на най-новата партия в българската политика. Мартин Иванов е единственият, който не е напуснал Бареков - тоест, той е цялата му парламентарна група.

"Аз така започнах, когато влязох в политиката, един-единствен депутат се престраши тогава да дойде при нас, и представи си, напусна БСП - Румен Йончев", обясни Бареков, описвайки пълният оборот, който е направил.

Той заяви, че предпочита да носи отговорността за разцеплението на партията:

"Ние в неделя правим голям разширен съвет на партията, аз там в очите ще ги погледна хората и ще им кажа, че в кадрово отношение аз се отказах слаб политик. Това бяха първите ми стъпки в политиката, предоверих се много."

Новият политик успя да обобщи цялата драма в разцеплението на "България без цензура", но не стана веднага ясно дали говори за своите бивши депутати или за себе си:

"Който каквото сам си направи в политиката, друг не може да му го причини. Когато си свикнал да работиш някъде на заплата, така наречените заплатаджии, цял живот ще търсиш това."

На въпроса дали е държал хората на заплати, си призна - да, при това като сценаристи, програмисти...

"Имаше хора, които работиха като експерти в нашата партия. Аз тогава имах работеща фирма, не е тайна, тя се казва Ноу Фрейм, и почти бях приютил цялото това войнство, което беше при мен, на заплата във фирмата, кой беше като сценарист, кой беше като програмист, какво да ги правиш."

И даде за пример един от малкото, които не са взели нито лев - седящия до него Мартин Иванов. На обвинението, че е подпомаган от Христо Ковачки, отговори, че двамата са си платили съответно за своите депутати.

Преди близо година Цветан Василев разказа в студиото на бТВ, че е платил и подпомогнал първоначално за предаването "България без цензура". Бареков отрече - всъщност собственикът на КТБ му дължал пари.

"Неговата телевизия дължи 700 000 на моята фирма Ноу Фрейм точно за това предаване. Така че, господин Василев, обръщам се, понеже в ефира на бТВ го казахте, уважавам ви изключително много, знам, че сте в затруднено положение, но просто си платете парти на моята фирма, които дължите, ако не - просто спрете да тиражирате глупости и лъжи."

И Мартин Иванов се включи в разговора - за да се похвали за първия си законопроекта, който скоро ще внася в парламента.

"В момента подготвям законопроект за табелките в кварталите и на улиците, които са в страната, да станат еднакви, да бъдат на английски и български в цяла България", разказа последният депутат на Бареков.

Новият политик заяви, че ББЦ е "по-жива от всякога" и е поканил на срещата в неделя всички напуснали депутати

"Нека дойдат в неделя, да обяснят защо гласуваха 16 млрд., защо не поискаха примерно безплатни таблети и безплатни лекарства," заяви той.

Оказа се също така, че НАП и прокуратурата правят проверки на 9-месечния му син. 

"Винаги съм бил трън в очите на ГЕРБ. Продължавам да бъда най-проверявания човек в държавата. Само да кажа, че проверяват и двете ми деца, едното от които е на 9 месеца, и то вече е в режим на проверка. Проверяват бившата ми жена, настоящата ми жена, фирмите ми. Всичко се проверява, от НАП, от прокуратурата, ревизии, пет-шест години назад."

И още преди да влезе в политиката Бареков е имал командировки като на народен представител - именно с това той обясни откритите от НАП 1 млн. лева несъответствие в личните му доходи:

"Това са едни командировки, които ТВ7 отказа да даде на данъчните власти", заяви евродепутатът и обясни, че вече съди НАП.

Но това е разбираемо - оказа се, че е влязъл в политиката много преди да бъде създадена партията:

"Аз нямам път назад, аз влязох в политиката, и то влязох още след Костинброд, когато се оказа, че се извършва пред очите им една пълна зверщина, и ще остана в тази политика, дори само за да ги дразня тези хора."

Възмущението на Бареков от депутатите му показа позиция на политик, който наистина не си забравя обещанията - например тези за 1 милион таблети:

"Че те внесоха закон за проституцията, закон за лобизма, за който ГЕРБ казаха, че е абсолютно безмислен, а не внесоха едно нещо за безплатни таблети, за безплатни лекарства, или поне някакво облекчение за майките, за да мога аз да се срамувам по-малко от тях пред хората"

Към края на предаването водещата пусна и клипа от Европейския парламент, на който лидерът на ББЦ демонстрира познанията си по чужди езици. 

"Английският ми е доста добър", не се смути Бареков.

"И какво не разбрахте? Две объркани времена, моят английски е доста по-добър на господин Борисов и господин Първанов. С моя английски аз говорих с господин Барозу и докарах тези 10 млн. евро", обясни той след видеото, като не стана ясно какви 10 милиона къде точно са докарани.

Депутатът му Мартин Иванов призна, че и неговият английски не е особено добър, но го усъвършенства. Водещата им препоръча да работят по въпроса заедно.

"Направете един тест по английски, на който да се явим всички политици в държавата", предложи Бареков за финал.