Депутатът в четири парламента, включително и настоящия, Лъчезар Иванов е сред деветимата нови преподаватели в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това става ясно от публикация в сайта на Алма Матер, предаде БГНЕС.

Лъчезар Иванов е представен като най-новия преподавател, постъпващ в Медицинския факултет на висшето учебно заведение. Според публикацията Иванов е с научна степен "доцент".

Пред БГНЕС самият депутат обяви, че няма да преподавателства, докато участва в политиката.

БГНЕС припомня, че през 2012 г. избухна скандал във връзка с явяването на народния представител на конкурс за доцент в Медицинския университет в София. Тогава стана ясно, че две от публикациите, които са представени от Лъчезар Иванов в защита на неговата кандидатура за "доцент", всъщност не са били негови, а на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Тогава депутатът от ГЕРБ обясни, че е допусната техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията.

Лъчезар Иванов има интересна политическа и лична биография.

През 2010 г. беие принуден да се оттегли от поста на зам.-председател на Народното събрание заради опит да ходатайства срещу уволнението на негов приятел митничар. Тогава Иванов се оттегли и от председателския пост на ГЕРБ-София.

Името му беше замесено и в скандалната поправка, известна като "Мери Джейн", в Закона за наркотичните вещества. Незнайно как в "Държавен вестник" беше публикуван без да е приет от депутатите текст, който допусна използването на изображения на наркотични вещества за рекламна цел. Тогава Иванов беше шеф на здравната комисия.

През 2010 г. присъстваше на парти, инсценирано от Би Ти Ви и в. "168 часа", на което депутати по време на работното си време напуснаха пленарната зала, за да получат като подарък скъпи телефони "Верту".

През 2009 г. името на Иванов попадна и в скандал с командировка в САЩ, която е била платена от неправителствени организации, които са свързани с фармацевтични компании.

Малко по-рано бившата съпруга на депутата го обвини в тормоз, а в писмо до американския посланик в София, дъщерята на Иванов обяви, че е жертва на домашно насилие от страна на баща си.

Миналата година стана ясно, че синът на народния представител е бил задържан по подозрение за участие в грабеж на бензиностанция, припомня БГНЕС.

Влизането в политиката си Лъчезар Иванов дължи на познанството си с Бойко Борисов. Като негов личен лекар, през 2005 г., Лъчезар Иванов е избран за народен представител от НДСВ. Години по-късно, след учредяването на ГЕРБ, Иванов става независим депутат и започва да представлява партията в 40-то Народно събрание.