На път към ‪#‎Сърница‬, където заплашват ходжи с уволнения и репресии, ако не агитират за ДПС, наричат опонентите "гяури". Либерализъм отвсякъде...Политическа злоупотреба с вярата е най-грозна форма на репресия и противопоставяне, по-зле и от принуда на раб. място. Все "либерален" стил.

Това е написал в профила си във фейсбук лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.

В неделя предстои балотаж в Сърница. Опоненти на него ще бъдат кандидатът на ДПС Неби Бозов и на ГЕРБ Мустафа Аликанов. Реформаторите вече заявиха, че ще подкрепят Аликанов. Ако гласувалите за техния кандидат Кемал Тинев наистина гласуват за Бозов аритметиката показва, че той ще спечели.

От няколко дни насам лидерът на ДПС Лютви Местан говори, че избирателите на ДПС са подложени на политически натиск от ГЕРБ. Той заяви, че жителите на махалата Селище са заплашени със спиране на тока, защото са били уличени, че на първия тур са подкрепили кандидата на движението. От ГЕРБ опровергаха казаното от Местан.

По Нова тв Местан заяви, че от ГЕРБ репресират избирателите на ДПС в Сърница и всячески се мъчат да ги откажат да гласуват за кандидата на движението. Същевременно отрече, че раздаваните от ДПс часовници преди първия тур на изборите било форма на купуване на гласове. Според лидера на ДПС това часовниците били символ на новото летоброене в община Сърница.

"Родопчанинът не може да бъде подкупен, казвам го, защото и аз съм родопчанин. Това не е подарък, а символ, който е добре да стои в къщите на хората, за да запомня, че има политическа сила, която превърна в кауза тяхната мечта, за да се стигне до обособяване на общината", декларира ДПС лидерът.