БСП ще търси партньорство с АБВ на местните избори, призна лидерът на соцпартията Михаил Миков. В по-ранен етап той беше скептичен за подобна възможност и не приемаше предложенията от АБВ.

Ще има сътрудничество на принципна основа, на всяко място ще се решават условията, каза днес Миков по Би Ти Ви.

Той все не пропусна да нападне бившия си съпартиец Георги Първанов и АБВ.

"Оставката на Първанов е фарс", отсече соцлидерът. Според него АБВ продължава да бракониерства кадри от БСП.

"Към момента те ще предпочетат властта пред принципите", даде своята прогноза Миков по въпроса дали АБВ ще напусне управленската коалиция.

ДПС е съвсем явно подкрепя кабинета, каза още Миков. "Скрити, не са толкова скрити партньори на властта", обяви той. "Когато се гласува в парламента е ясно кой е с управляващите и кой в опозиция", разясни лидерът на БСП.

Той коментира и изказвания на Мая Манолова и Кирил Добрев за вътрешно партийни процеси и нуждата от обновяване на соцпартията.

"И Мая Манолова, и Кирил Добрев имат достатъчно високи позиции в БСП. Не е вярно, че различните в БСП са натикани в ъгъла. БСП е най-демократичната партия. В ГЕРБ може ли да чуете подобна дискусия. Или в ДПС? Тези, които са недоволни от позициите си в БСП винаги може да потърсят друга реализация. Всеки избира пътя си", каза Миков с раздразнение.

И още: "Клишетата на г-н Добрев (по повод на фараоните в партията - б.р.) не ме изкушават, толкова колкото вас (за водещата - б.р.). Лесно се лепят етикети, трудно се махат. После падат и върху тези, които ги лепят", завърши по темата за вътрешните противоречия в БСП соцлидерът.