Григор Димитров приключи изненадващо рано участието си на силния турнир от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс, след като в двубой от третия кръг загуби драматично от Томи Робредо (Испания) с 1-2 сета ( 4:6, 6:1, 5:7). Българинът опита да преодолее за първи път в своята кариера  тази фаза на надпреварата, но уви отново не успя. За Гришо това е и втора загуба от 32-годишния ибериец в третия мач помежду им до момента.

Днес Григор показа по-стабилна и агресивна игра, в сравнение с двубоите в Акапулко и мача срещу Ник Кирьос от втори кръг. Две последователни двойни грешки в последния гейм обаче му костваха победата. При 5:6 в третия сет Григор напомни за ранните си години в тура, когато буквално подаряваше победата на съперника след безброй неточности от начален удар. 

Най-добрият ни тенисист определено има за какво да съжалява и над какво да мисли след днешната загуба. Димитров бе водещият тенисист в по-голямата част от двубоя, но няколко нелогични грешки при 4-4 в първия сет доведоха до пробив, който се оказа напълно достатъчен за Робредо и той поведе със сет аванс. Във втората част 23-годишния хасковлия наложи абсолютна доминация на корта и изглеждаше сякаш е готов за обрат, след като даде само гейм на испанеца. 

В решителния трети сет двамата подходиха предпазливо, заложиха на сигурна игра и така се стигне до 6:5 в полза на Робредо, когато Гришо сам подари победата на своя съперник след пет поредни сгрешени сервиса.

На четвъртфиналите испанецът ще срещне Милош Раонич (Канада), който се наложи със 7-6(2) 6-4 над Александър Долгополов (Украйна).
Турнирът в Индиън Уелс приключи и за приятелката на Григор – Мария Шарапова. Рускинята бе надиграна с 1-2 сета (6:3, 3:6, 2:6) сета от миналогодишната шампионка Флавиа Пенета (Италия). 
Сега за Гришо и Маша предстои пътуване към Маями, където ще бъде следващият "Мастърс 1000" турнир.