"Това са политически връткалници. Тези момичетата от тв каналите на Валери Симеонов и те се връткат по-малко от нашите депутати."

Така Николай Бареков определи в студиото на БНТ бившите си депутати от сегашната парламентарна група БДЦ, които обвини, че гласуват с ГЕРБ и ДПС.

Евродепутатът даде и пояснение за настоящата си месторабота - тговарям за правата на 500 млн. жители на Европа", а сред дневния му ред били Македония, Косово, Сърбия, убийството на Борис Немцов...

Въпреки, че нарече бившата си ПГ "мишоци", Бареков отрече да е сам на барикадата и поясни, че на 22 март ББЦ ще има конгрес. Той поясни, че не са го напуснали хората от парламентарната му група, а той е бил пръв - защото си е оттеглил доверието от тях.

"През 2013 г. ги нямаше около мен тези хора. Вместо това сега свалиха гащи в парламента - описа картинно ситуацията политикът. - От първия работен ден се сложиха като опашка на ГЕРБ – да им дадат трохи от трапезата. Забравиха нашите избиратели - половин милион души: 250 00 на евроизборите и 200 000 на парламентарните", разясни той как ги изчислява (чрез сборуване).

Той поясни, че няма как БДЦ да продължи да съществува, защото хората гласували за Николай Барекова останалите просто били с неговата тениска и лъжели избирателите, че ще слушат Николай Бареков и няма да излизат от България без цензура.

"Бареков въобще не го е страх кой какво ще го пита", използва за пореден път трето лице единствено число.

"Нашата партия, изчистена вече от тези елементи, трябва да се върне към своите корени", заключи евродепутатът.  

Относно прословутия клип как говори английски в ЕП, той се съгласи, че може би не му е перфектен езикът на Шекспир, но при всички случаи бил по-добър от този на Бойко борисов, Георги Първанов и на тези, които останал тук "с дипломите от Варненскиу свободен университет" и гласували дълга от 16 мрд. лв.