Том Ханкс е поредният топ актьор, който стана герой на музикален видеоклип. Традицията „актьори в музиката“ датира от началото на 80-те, когато Доналд Съдърланд се снима във видеото към парчето на младата Кейт Буш Cloudbusting. Наскоро гледахме ветерана Дани Де Вито в клипа на британската бой банда One Direction към сингъла им Everybody Wants to Steal My Girl. Видяхме и Шая Лебьоф в парчето на австралийката Сиа Elastic Heart.

Том Ханкс се появява в клипа на младата канадка Карли Рей Джепсън към песента Really Like You. В него виждаме един хипотетичен ден на Ханкс, разходката му до снимачната площадка, където се разминава с Джъстин Бийбър, и за финал диви танци в стил „хоп-троп“. Междувременно „изпява“ цялата песен в кадър.

Ето как:

Представяме ви сбирка на британския вестник „Гардиън“ с някои от най-знаменателните клипове, в които холивудски звезди се правят на певци.

Робърт Дауни Джуниър в клипа на Елтън Джон I Want Love

Ако го нямаше това видео, най-вероятно нямаше да го има и Железния човек. Или поне Робърт Дауни Джуниър нямаше да играе нито комиксовия герой, нито Шерлок Холмс. През 2001 година актьорът беше низвергнат от Холивуд заради проблемите му с наркотиците, но сър Елтън му подаде ръка. Благодарение на участието си в този клип Робърт се завърна отново на големия екран.

Чеви Чейс в клипа на Пол Саймън You Can Call Me Al

Легендата на американското вариетното телевизионно шоу Saturday Night Чеви Чейс прави необичаен дует с Пол Саймън в средата на 80-те. Високият актьор и ниският музикант чудесно си пасват рамо до рамо в „музикално“ отношение.

Хелена Бонъм Картър в клипа на Руфъс Уейнрайт към Out of the Game

Не сме свикнали да я гледаме често без Джони Деп от дясната й страна, но въпреки това никой не може да изиграе по-добре разстроената библиотекарка от англичанката Хелена Бонъм Картър.

Уинона Райдър в клипа на Джон Спенсър Блус Експлоужън Talk About the Blues

Макар колегата й Джон С. Райли да е на барабаните, със сигурност Уинона Райдър краде светлината на прожекторите, пресъздавайки типичните жестове и движения на Краля на рока Елвис.

Даниъл Радклиф в клипа на Slow Club Beginners

Цялата кариера на Даниъл Радклиф след Хари Потър е съсредоточена в това да ни покаже, че той може да играе и друго освен момчето магьосник. Гледахме го гол върху кон, а сега се запознаваме и с имитаторските му способности, правейки се на вокала на Slow Club Ребека Тейлър, докато се разхожда пиян и мърляв из клипа.

Рупърт Гринт в клипа на Ед Шийран Lego House

Приятелчето на Хари Потър се опитва да напомня от време на време за себе си. За разлика от Ема Уотсън и Радклиф, които продължават да шестват по екраните, червенокосият актьор като че ли не е толкова търсен от агентите нито в родината му, нито зад океана. Но получи ролята на „близнак“ на Ед Шийран.

Зак Галифианакис в клипа на Кание Уест Can’t Tell Me Nothing

Сам по себе си Зак е достатъчно смешен, но опитите му да бъде тракторист и мъж, който знае как се борави с резачка в клип на рапъра Кание Уест със сигурност си струва да се видят.

Боб Хоскинс в клипа на Джейми Ти Sheila

Ако не познавате лично този актьор, то със сигурност от видеото на Джейми Ти може да ви стане ясно що за персона се крие зад звездата. Боб Хоскинс е пълен с топлина, здраво е стъпил на земята и забележително чувство за самоирония. Вижте този клип, след края му ще се съгласите с нас.

площад Славейков