Димитър Йорданов - една от възловите фигури в сливенската организация на ГЕРБ, е вероятният кандидат на премиера Бойко Борисов за шеф на ДАНС, прогнозираха източници на Клуб Z. Преди няколко дни министър-председателят недвусмислено заяви, че лично ще избира председателя на агенцията, която му е подчинена. Освен това Борисов каза, че ще го стикова "с всички възможни хора на света", имайки предвид коалиционните партньори.

Димитър Йорданов (вляво) с тогавашния шеф на ДАНС Константин Казаков и с другия заместник Иван Драшков.

Йорданов вече беше зам.-шеф на ДАНС, но хвърли оставка след Костибродската афера, заради която ГЕРБ изгуби изборите през 2013 г. Освен  там той е работил и във военното контраразузнаване. Носи му се име на добър професионалист.

След излизането от системата е сред най-важните хора в структурата на ГЕРБ под сините камъни.

Втората, но в пъти по-невероятна опция на премиера бил Калин Георгиев, когото медиите вече "завъртяха" като версия.

"Няма да съм аз. Държавата няма нужда от мен, а аз още по-малко имам нужда от държавата", отрече пред Клуб Z бившят главсек на МВР от времето на Цветан Цветанов.

Според наши източници обаче Георгиев винаги е бил изпълнителен към Борисов, на когото по-скоро дължи кариерата си (а не на Цветанов, както се смята от мнозина). При някакво непрогнозирано развитие на нещата премиерът можел да "опре" до него като краен вариант заради главния му коз - Георгиев е приеман много добре от западните ни партньори.

Като съвсем невероятна определиха нашите източници версията за бившия зам.-министър на МВР Димитър Георгиев, която охотно бе подхвърлена в медиите.

Както е известно, преди 5 дни Владимир Писанчев подаде оставка под огромен натиск, а днес за временно изпълняваш длъжността бе представен заместникът му Недялко Недялков. Сигурно е обаче, че той няма да е титуляр.