Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не само влаковете на БДЖ могат да се "насочат" челно един срещу друг. Два от най-новите столични трамваи по линия номер 7 се изправиха един срещу друг и спряха само на метър разстояние, видя репортер на Клуб Z. Това се случи малко преди 12 часа днес на отсечката в началото на бул "Скобелев" до НДК, където линията е само една и трамваите се изчакват, за да минат.

Но в случая двата трамвая тръгнаха един срещу друг, като никой от водачите им не искаше да отстъпи и да върне назад, за да мине другият. След кратко изчакване, ватманите излязоха и започнаха да си разменят любезности, наричайки се взаимно "боклук".

Неразборията продължи около 15 минути, а след това все пак разумът надделя и единият трамвай се "върна" назад, което позволи разминаването да стане.

Единичната линия, която минава точно под прозорците на блоковете от другата страна на тунела на НДК беше уж временно решение за трамваите с номера 1 и 7, които бяха пренасочени по бул. "Христо Ботев" след затварянето на Витошка. Още през 2010 г. Столична община обяви, че по бул. "Патриарх Евтимий" ще бъде изградена двойна трамвайна линия, но това не стана. 

Ключови думи

Коментари

софиянец

Абе, ватманите са хора ... интелигентни и изобщо - в целия градски транспорт е така, само се питам - защо си оставиха нивите и стадата на село и ... дойдоха в София?

Георги Кожухаров

Еее, любезни ми г-н "софиянец", недейте така ... с лошо. Ами сред ватманите има и видни "Ентелектуалци", светски хроникьори, височайши естети, модни гурута, почитатели на истинската любов и какви ли още не. Да вземем например ватман Минчев. Убеден съм, че нивите и стадата из Пазарджишките околии още леят горчиви сълзи за него. Но ако не беше дошъл в София, кой щеше да организира Руски, Виенски и други балове, питам аз? Кой щеше да ни информира за житие и страдания грешнаго българского елита? За клюките около епитните проститутки, представящи се за певици и модели, за делата богоугодни на добре облечените бизнесмени, на новите лица и старите задници в политиката - всички тези, наричащи сами себе си "новият български елит"? Кой, а? Недйте така, г-н софиянец ... с лошо.

Радев

Ватманите са достойни хора с тежка професия, която упражняват срещу ниско заплащане. Често се возя на трамвай и винаги съм се чудел как им издържат нервите с толкова прости шофьори на леки коли, които зорлем си търсят белята. Прави ми впечатление, че все по-често виждам млади хора на по 25-30 години, които карат трамваи. Отнасяйте се с уважение към тях!

Безумни решения

Абсурд е по Патриарха да се пуска двойна трамвайна линия, но би могло да се предвиди разширение с конзоли над тунела на Скобелев и там да се направи двойна линия за нормален трафик. Всичко останало са врели-некипели и ако някой си и позволи да го направи, трябва да заминава директно към затвора...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.