Не само влаковете на БДЖ могат да се "насочат" челно един срещу друг. Два от най-новите столични трамваи по линия номер 7 се изправиха един срещу друг и спряха само на метър разстояние, видя репортер на Клуб Z. Това се случи малко преди 12 часа днес на отсечката в началото на бул "Скобелев" до НДК, където линията е само една и трамваите се изчакват, за да минат.

Но в случая двата трамвая тръгнаха един срещу друг, като никой от водачите им не искаше да отстъпи и да върне назад, за да мине другият. След кратко изчакване, ватманите излязоха и започнаха да си разменят любезности, наричайки се взаимно "боклук".

Неразборията продължи около 15 минути, а след това все пак разумът надделя и единият трамвай се "върна" назад, което позволи разминаването да стане.

Единичната линия, която минава точно под прозорците на блоковете от другата страна на тунела на НДК беше уж временно решение за трамваите с номера 1 и 7, които бяха пренасочени по бул. "Христо Ботев" след затварянето на Витошка. Още през 2010 г. Столична община обяви, че по бул. "Патриарх Евтимий" ще бъде изградена двойна трамвайна линия, но това не стана.