Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Заур Дадаев - чеченецът, поел отговорност като организатор на убийството на Борис Немцов, е патриот и е бил готов да даде живота си за родината.

Това заяви проруският чеченски президент Рамзан Кадиров, цитиран от в. "Комерсант". Той нареди на секретаря на Съвета за сигурност Вахит Усманов да разследва обстоятелствата около уволнението на Дадаев от Вътрешните войски на руското МВР.

Дадаев е бивш заместник-командир на чеченския батальон "Север".

„Той не би могъл да направи и стъпка против Русия, заради която много години е рискувал собствения си живот. Такъв храбър воин е бил и Беслан Шаванов, загинал вчера при опит да бъде задържан“, написа Кадиров в социалните мрежи и отбеляза, че Заур Дадаев е бил награден с орден за мъжество и редица медали.

Рамзан Кадиров (на снимката) обяви Заур Дадаев за патриот. Снимка БГНЕС

Дадаев заявил, че Немцов бил убит заради нееднократни негативни изказвания за мюсюлманите и тяхната религия, твърди пред "Комерсант" неназован източник, близък до следствието. Бившият боец от Вътрешни войски твърди, че научил за тези изказвания на опозиционера през януари 2015 г.

"Като човек с дълбока вяра Заур Дадаев не е могъл да преглътне такава обида. Фактически Дадаев призна за организирането на това престъпление. Затова каквито и да е скандални разобличения или задържания в рамките на разследването следва да не се очакват", изтгъкна източникът.

Ключови думи

Коментари

Деян

Ха сега де! Какво ще стори Путин? Би трябвало на часа да озапти този развилнял се "президент", който се прави по-католик от папата.

Развеселен

Кадиров е поръчал да убият Немцов, а кой го е поръчал на него се сещате и сами.

Москва. Източник от правоохранителните органи в Русия е съобщил за информационна агенция Интерфакс, че извършителят на убийството на Борис Немцов по предварителни данни е бившият заместник-командир на чеченския батальон „Север“ Заур Дадаев. Събеседникът е добавил, че това ще може да бъде потвърдено на 100% едва след намирането на оръжието, с което е извършено покушението.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.